ŠTO JE TO DRESURA ?

KAD POČETI S DRESUROM ?

ŠTO BI SVAKI PAS MORAO ZNATI ?

POSTOJE LI PAMETNI I GLUPI ?

VRSTE DRESURE

GREŠKE KOJE NE SMIJETE ČINITI

PSIHOLOGIJA PSA

KAKO IH RAZUMIJETI

VJERUJETE LI SVOM PSU?

SLOBODA JE NAGRADA

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

SAVJETI O DRESURI

 
 

ŠTO JE TO DRESURA?
 
 
 • Vrlo je važno napomenuti da svaki pas posjeduje svoju osobnost, a vlasnik bi trebao znati tu osobnost usmjeriti u pozitivnom pravcu. Da bi to postigli i pomogli da mladi pas izraste u pozitivnu, staloženu i samouvjerenu osobu, pomoći će nam i rad sa psom ili dresura.

     Slike objavljujemo uz odobrenje autora CD-a
    
    
    
   PAS NIJE ROBOT
    
    
   • Kako će tko rad sa psima nazvati, apsolutno je svejedno, neki to zovu školovanje, neki obuka, a mi smo se ipak odlučili za naziv dresura. Za početak takvog rada sa psima, najvažnije je da onaj tko radi sa psom, shvati nekoliko osnovnih činjenica. Prva i najvažnija je da pas nipošto nije robot, već vrlo inteligentno, živo biće. Od psa treba očekivati poslušnost, no treba mu dozvoliti da ima vlastiti sud, vlastitu volju i pravo na razmišljanje. Nije vrhunac dresure besprijekorno ponavljanje naučenog, nego sposobnost da naučeno primjenjuje u svakodnevnim situacijama.
    
    
   TKO JE ODGOVORAN ZA USPJEH DRESURE ?
    
    
   • Druga važna činjenica je da za uspjeh ili neuspjeh dresure nikako ne može biti odgovoran pas, nego onaj tko radi sa psom. Odbacite zablude i shvatite da nema neinteligentnih, tvrdoglavih, razmaženih ili zaigranih pasa, već da uspjeh dresure zavisi isključivo od vas.
    
    
   UČITI OD PSA
    
    
   • Onaj tko radi sa psom mora se znati prilagoditi psu. Na koji način motivirati psa, na koji način privući njegovu pažnju i na koji način mu pravilno pokazati što želite od njega, odgovor je na koji ne postoji univerzalni recept, jer svaki je pas jedinka za sebe. Provodite što više vremena sa psom, šetnja, igra, druženje pomoći će vam da upoznate psa i psu da upozna vas. Dopustite sebi da učite od psa, promatrajte njegovo ponašanje, pokrete, otkrijte njegove strahove i stvari koje ga uzbuđuju.
    
    
   ŠTO JE DRESURA ?
    
   • I za kraj, da odgovorimo na pitanje što je to dresura. Vrlo jednostavno, dresura je jedna vrsta igre i druženja koja omogućuje bolje razumijevanje i veću privrženost između vlasnika i psa.
    
     
    

   Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
    Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
    
    
    
    

    

    

   Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

    

    

    

    

    

   Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

   Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present