ŠTO JE TO DRESURA ?

KAD POČETI S DRESUROM ?

ŠTO BI SVAKI PAS MORAO ZNATI ?

POSTOJE LI PAMETNI I GLUPI ?

VRSTE DRESURE

GREŠKE KOJE NE SMIJETE ČINITI

PSIHOLOGIJA PSA

KAKO IH RAZUMIJETI

VJERUJETE LI SVOM PSU?

SLOBODA JE NAGRADA

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

SAVJETI O DRESURI

 
 

KAD POČETI S DRESUROM?
 
 
 • U zadnjih nekoliko godina sve više stručnjaka preporučuje da s dresurom psa treba početi isti tren kad završi faza zvana odgoj, kad pas nauči sve što bi jedno štene trebalo znati o osnovnim pravilima ponašanja.

     Slike objavljujemo uz odobrenje autora CD-a
    
    
    
   ŠTO RANIJE !
    
    
   • Jedan od razloga za takve preporuke je činjenica da je psa najlakše formirati u skladu s vašim željama u vrijeme kad još upoznaje svoju okolinu i nije siguran u sebe, čak se preporučuje da neke naredbe osnovne dresure savladate tako da iskoristite tu nesigurnost. Onaj tko počne ranije raditi sa psom osnovne naredbe poslušnosti, u prednosti je, no početi kasnije nije greška jer pas, baš poput čovjeka, uči i pamti cijeli život i to nikako ne može biti izgovor za nenaučeno.
    
    
   KAKO RADITI S ŠTENETOM ?
    
    
   • Razumljivo je da postoji razlika u metodi i motivu koje koristimo u dresuri kad je u pitanju dresura šteneta, mladog psa ili odraslog psa. Sa štenetom je najlakše, a dopuštam sebi i tvrdnju najljepše raditi, ukoliko onaj tko radi sa psom, to radi s ljubavlju. Štene u nekim situacijama može biti toliko zbunjeno vašim, njemu nepredvidivim reakcijama ili reagirati na takve načine, da će ti trenuci ostati, baš poput biljega, urezani u vaše sjećanje. Takvu jednostavnost naivnost, no istovremeno i prirodnost, možemo zamijetiti još samo kod djece.
    
    
   KAKO RADITI S MLADIM ILI ODRASLIM PSOM ?
    
    
   • Rad s mladim ili odraslim psom nešto je zahtjevniji, pošto taj pas može već imati stečene navike. Ispravljati takve navike zahtijeva i popriličnu dozu domišljatosti, jer rekli smo već, svaki je pas jedinka za sebe.
    
    
   UVIJEK TREBA BITI SVJESTAN OGRANIČENJA !
    
   • Ipak, uvijek treba biti svjestan ograničenja koje dob, visina ili razvijenost mišića ili kostiju nameću. Vjerojatno je da smo svi svjesni da štene ili mladi pas ne može preskakati visoke prepreke, jako stisnuti zubima neki predmet ili se upustiti u akrobacije na preprekama. Zahtijevati od takvog, nedoraslog psa, da izvrši radnju koju ne može savladati velika je pogreška i mi ju nikako nećemo i ne smijemo činiti.
    
     
    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present
    Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
    
    
    
    

    

    

   Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

    

    

    

    

    

   Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

   Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present