ŠTO JE TO DRESURA ?

KAD POČETI S DRESUROM ?

ŠTO BI SVAKI PAS MORAO ZNATI ?

POSTOJE LI PAMETNI I GLUPI ?

VRSTE DRESURE

GREŠKE KOJE NE SMIJETE ČINITI

PSIHOLOGIJA PSA

KAKO IH RAZUMIJETI

VJERUJETE LI SVOM PSU?

SLOBODA JE NAGRADA

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

SAVJETI O DRESURI

 
 

ŠTO BI SVAKI PAS MORAO ZNATI ?
 
 
 • Pas, kao čovjekov najbolji prijatelj, osim svih prava koje mu pripadaju, mora imati i obvezu da svom vlasniku i sebi olakša i uljepša život. Da bi to postigli, odnosno osigurali sebe od svih problema koje nam pas svojim ponašanjem može priuštiti, psa je potrebno naučiti nekoliko osnovnih naredbi.
     Slike objavljujemo uz odobrenje autora CD-a
    
    
    
   NEZNANJE JE POVEZANO S RIZIKOM
    
    
   • Kako bi vam što jasnije objasnio u kakve situacije pas može dovesti čovjeka, pitat ću vas jeste li ikad skočili pod tramvaj. Naravno da niste, ali hvala na pitanju, ja jesam.Dogodilo se to prije 6 ili 7 godina. Šećući ulicom, spazio sam štene koje je nepomično stajalo na tramvajskoj pruzi i gledalo tramvaj, koji je, ne smanjujući brzinu, jurio prema njemu. Reakcija je bila instinktivna, kratak skok, uhvaćeno štene i uspješno izbjegavanje tramvaja.Sjećam se kroz maglu i oznojenog lica vozača tramvaja koji, zajedno sa prolaznicima i putnicima tramvaja, nije mogao vjerovati u to što sam učinio. Naravno da sam bio nepromišljen, ali tko zna da se opet nađem u takvoj situaciji, možda bih reagirao isto.
    
    
   MINIMUM KOJI MORATE PRUŽITI SVOM PSU
    
    
   • Opasnosti u koje pas može dovesti i sebe i vas, a slijedom priče vidimo i druge, brojne su, a jedino pažljivim odgojem i dresurom možemo ih eliminirati ili smanjiti na razumnu mjeru. Naučiti psa osnovne naredbe, minimum je koji bi svaki vlasnik morao pružiti svom psu.
    
    
   KOJE SU TO NAREDBE ?
    
    
   • Osnovne naredbe koje bi svaki pas morao znati su sljedeće : NE - koristimo ju kad pas radi nešto što ne bi smio, SJEDI - smirujemo psa, a koristimo je u situacijama poput prelaska preko prometnih ulica, K NOZI - učimo psa da se u svakom trenutku nalazi kraj svog vlasnika, MJESTO - koristimo u svim onim slučajevima kad naredba sjedi nije učinkovita i naredba ČEKAJ - koristimo je kad psa ostavljamo pred trgovinom ili nekim objektom u koji psima nije dopušten ulaz. S obzirom na realne nedostatke interneta, kao medija na kojem se nalazimo, više podataka o osnovnim i drugim naredbama možete pronaći na CD-u o psima gdje su one detaljno obrađene riječima, nizom slika, a ponegdje i filmom.
    
    
   TKO JE ZAPRAVO KRIV ?
    
   • Sve ovo nam jasno daje do znanja da za smrt pasa koji stradaju u prometu slijedom nesretnih okolnosti ili nepažnjom sudionika, nikada nisu krivi psi, nego oni koji ih nisu naučili osnovnim pravilima ponašanja.
    
     
    

   Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
    Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
    
    
    
    

    

    

   Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

    

    

    

    

    

   Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

   Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present