ŠTO JE TO DRESURA ?

KAD POČETI S DRESUROM ?

ŠTO BI SVAKI PAS MORAO ZNATI ?

POSTOJE LI PAMETNI I GLUPI ?

VRSTE DRESURE

GREŠKE KOJE NE SMIJETE ČINITI

PSIHOLOGIJA PSA

KAKO IH RAZUMIJETI

VJERUJETE LI SVOM PSU?

SLOBODA JE NAGRADA

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

SAVJETI O DRESURI

 
 

VRSTE DRESURE
 
 
 • Pas je već stoljećima čovjeku najbolji prijatelj i pouzdana pomoć u obavljanju kojekakvih poslova. Psi su, povijest nam pokazuje, bili korišteni u različite svrhe i obavljali različite poslove
     Slike objavljujemo uz odobrenje autora CD-a
    
    
    
   SVESTRANOST KOJA UZDIŽE
    
    
   • Svaki od tih poslova zahtijevao je drugačiju vrstu obuke, pa s pravom možemo govoriti i o različitim vrstama dresure. Nadam se da nitko od vas nije pomislio da se recimo psi koji nastupaju u cirkuskim predstavama i službeni policijski psi dresiraju na isti način. No, ta svestranost je baš ona vrlina koja pse uzdiže iznad svih ostalih vrsta, izuzev ljudske.
    
    
   PAS MOŽE GOTOVO SVE !
    
    
   • Da bi opisali tu svestranost, navest ćemo samo one najistaknutije primjera u kojima se koristi pseća inteligencija i vještina. Lovci psa koriste za traženje, aportiranje, tjeranje i izvlačenje divljači iz jama. Policija ga koristi za čuvanje, obranu, traženje opojnih narkotika i eksplozivnih sredstava. U vojsci ga koriste za napad, čuvanje objekata ili granica, dostavljanje poruka, podmetanje i traženje mina. Posebno humana primjena je pomoć psa hendikepiranim i slijepim osobama. Pas može ići sam na kiosk po novine, nositi stvari iz trgovine, spašavati zalutale, zatrpane snijegom, stradale u nesreći, žrtve potresa, utopljenike, glumiti u filmovima, zabavljati publiku u cirkusu. Jednom riječju, pas može gotovo sve.
    
    
   KOJE VRSE DRESURE OPISUJE CD O PSIMA ?
    
    
   • S obzirom da bi opisati sve vrste i metode kojim se pas može naučiti bio sizifov posao, na CD-u o psima možemo pronaći podatke, opise i metode za dresuru kojima psa učimo osnovama poslušnosti, osnovnim naredbama o kojima ste čitali u dijelu pod nazivom " Što bi svaki pas morao znati", sportskoj dresuri, jer psi iz razreda radnih pasa podliježu odredbi o polaganju radnog ispita, dresuri lavinskih pasa, a to su psi koji su obučavani da pronalaze nastradale i zatrpane lavinom ili potresom, te dresuri psa vodiča slijepih osoba .
     
     
    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present
    Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
    
    
    
    

    

    

   Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

    

    

    

    

    

   Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

   Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present