TREBA LI VAM PAS ?

DA LI JE VAŠA OBITELJ SUGLASNA?

KOJI SPOL TREBA ODABRATI ?

KOJU PASMINU ODABRATI ?

DA LI VJEROVATI UZGAJIVAČIMA ?

NE KUPUJTE OD PREPRODAVAČA

NAJČEŠĆE GREŠKE PRILIKOM ODABIRA ŠTENETA ?

ŠTO JE TO RODOVNICA ?

KAKO IZABRATI ŠTENE ?

NA ŠTO TREBA PRIPAZITI ?

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

SAVJETI O DRESURI

 
 

TREBA LI VAM PAS ?
 
 
 • Odmah na početku reći ću da je jedini i iskljućivi motiv zbog kojeg bi bilo tko od vas trebao uzeti psa prije svega ljubav prema psima.
 • Svima koji misle drugačije, svakako savjetujemo da pročitaju nastavak ovog članka.
    
    
    
   JEDINI I PRAVI MOTIV !
    
    
   • Ljubav prema psima, prema prirodi, onakvoj kakvu ju bez psa ne bi mogli doživjeti i toj malenoj pahuljici pseće dlake koju uzimamo da bi nam bila prijatelj kroz cijeli svoj, nažalost, prekratki pseći život.
   • Bez takve ljubavi štene nikad neće izrasti u normalnu i pozitivnu osobu, a to je uvjet koji bi svaki vlasnik psa morao ispuniti. Ni vrhunska dresura, ni najbolji odgoj, ni najskuplja hrana, psu ne mogu zamijeniti pažnju i ljubav koju mu vlasnik mora posvetiti. Nepisano je pravilo da psi koji odrastaju okruženi ljubavlju vlasnika i okoline postaju mirni, staloženi, primjerni i druželjubljivi, a oni, koji već u leglu osjete što znači biti ostavljen, zanemaren i nevoljen postaju plahe, bojažljive i nervozne jedinke.
    Pas nije stvar, on je vrlo inteligentno živo biće i postupati s njim, na način koji ne zaslužuje, ne samo da je grijeh, nego je i mač s dvije oštrice
   • Ukoliko udovoljavate ovom osnovnom zahtjevu koji se postavlja pred svakog vlasnika psa, svakako uzmite štene, po mogućnosti što prije, a ukoliko ne udovoljavate, onda bar pročitajte savjete koje koji slijede:
    
    
   Pas vam treba da bi štitio vašu imovinu?
    
    
   • Nemojte uzeti psa, uzmite alarm, jeftin je, pouzdan i ne zahtijeva dodatna ulaganja.
    
    
   Pas vam treba da bi štitio vas?
    
    
   • Nemojte uzeti psa, tjelohranitelj je daleko bolji izbor, smiren, pouzdan, koristi vatreno oružje, a ne zube, a ni s njegovom inteligencijom nećete imati problema.
    
    
   Pas vam treba da bi istakli svoj status u društvu?
    
    
   • Nemojte uzeti psa, novi Mercedes, Jaguar ili slično daleko će više pridonijeti vašem ugledu, a jahanje ili tenis sportovi su za vas. Psa treba šetati, a to može biti vrlo naporno.
    
    
   Pas vam treba da bi zaradili novac na borbama pasa?
    
    
   • Nemojte uzeti psa, vratite se na Altavistu ili Google, potražite pojam "Bolnica za duševne bolesti Vrapče", upamtite adresu i trk tamo. Pripremite se za duži boravak.
    

   Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
    Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
    
    
    
    

    

    

   Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

    

    

    

    

    

   Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

   Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present