TREBA LI VAM PAS ?

DA LI JE VAŠA OBITELJ SUGLASNA?

KOJI SPOL TREBA ODABRATI ?

KOJU PASMINU ODABRATI ?

DA LI VJEROVATI UZGAJIVAČIMA ?

NE KUPUJTE OD PREPRODAVAČA

NAJČEŠĆE GREŠKE PRILIKOM ODABIRA ŠTENETA ?

ŠTO JE TO RODOVNICA ?

KAKO IZABRATI ŠTENE ?

NA ŠTO TREBA PRIPAZITI ?

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

SAVJETI O DRESURI

 
 

KOJI SPOL ODABRATI ?
 
 
 • Ovo je pitanje na koje je teško odgovoriti jer svaki spol ima svoje prednosti i mane, baš kao i u ljudskom nam svijetu.
    
    
    
   MUŠKI ILI
    
    
   • Muški psi su veći, snažniji, u pravilu i ljepši, no imaju i nekoliko mana. Zaljubljivost prije svega jer, za razliku od ženki, oni se tjeraju svaki put kad pored njih prođe koja dama primamljivog im mirisa. Ukoliko živite u gradu gdje ima mnogo pasa, to bi moglo biti i svakih nekoliko dana. Takav zaljubljen mužjak nerijetko će se izgubiti u potrazi za voljenom damom Druga mana je usko povezana s ulogom koju im je priroda podarila, a to je uloga vođe čopora, njegov ponos je jak i neće dopustiti da ga netko omalovažava. Takvi pokušaji u pravilu dovode do sukoba s drugim mužjacima, to su stvari s kojima se svaki vlasnik muškog psa mora susresti i prevladati ih.

    
    
   ŽENSKI ?
    
    
   • Ženke su nježnije, osjećajnije, privrženije obitelji i djeci, većinom nisu sklone sukobima, osim u slučajevima kad su prisiljene braniti vlastito leglo. Rijetko se izgube, no mnogi im zamjeraju to što u fazi tjeranja privlače mužjake i krvare. Imati ženku koja se tjera ponekad zaista znači i mnoštvo problema, no svaki iole pažljiviji vlasnik brzo će se naučiti kako da ih otkloni.
    
    
   VALJA PRIPAZITI !
    
    
   • Možda najbolji i najrealniji savjet prilikom izbora kojeg spola bi trebao biti vaš pas glasi, za lov oba su spola podjednaka, za život na otvorenom muški psi bolji su izbor, dok za život u kući ili stanu ženke ipak imaju prednost u odnosu na muške pse. No sve ostalo prilikom izbora spola zavisi od vaših afiniteta.
     
     
    

   Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
    Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
    
    
    
    

    

    

   Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

    

    

    

    

    

   Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

   Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present