KOME DOPUSTITI DA LIJEČI VAŠEG PSA?

ĆIJE SAVJETE NE TREBA SLUŠATI ?

MOŽE LI SVATKO SAM DRESIRATI PSA?

KOME DOPUSTITI DA DRESIRA VAŠEG PSA?

PRIĆE O POSLJEDICAMA

ODGOVORNOST UZGAJIVAČA

OPASNOST ZVANA KRPELJ

STRAH OD PUCNJA

KAKO RAZUMJETI SVOGA PSA ?

KOLIKO PUTA DNEVNO TREBA HRANITI PSA ?

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

KORISNI SAVJETI

 
 

KOME DOPUSTITI DA LIJEČI VAŠEG PSA?
 
 
  • Izbor veterinara koji će liječiti vašeg psa, jedna je od najvažnijih odluka koju mora donijeti svaki vlasnik psa.
  • Odmah na početku zaboravimo priče da o tome da su svi veterinari sposobni, stručni dobronamjerni i uspješni.
 
 
 
IZBOR VETERINARA
 
 
  • Neki to zaista i jesu, ali, postoji ne baš mali broj onih koji to nikad nisu, niti neće biti. Dopustiti takvom veterinaru da liječi vašeg psa, rizik je poput sudjelovanja u igri zvanoj ruski rulet. Naravno, nitko od nas vlasnika pasa takvo što ne želi priuštiti svom psu i zato oprez. Kao ilustracija ove moje tvrdnje može poslužiti i podatak da u SAD-u zbog greške liječnika umire između 40 i 80 000 ljudi. Podatak koliko pasa u Hrvatskoj godišnje umire zbog greške veterinara nisam uspio pronaći, a sumnjam da i postoji.
 
 
VJERUJTE SVOM PSU
 
 
  • Dobrog veterinara, osim stručnosti, mora odlikovati i ljubav prema psima, te dobro poznavanje karakternih osobina pasa: Promatrajte ponašanje svog ljubimca kad je kod veterinara. Nisu rijetki slučajevi da pas koji u jednu ambulantu ne želi ući ili se pri ulasku trese od straha, u drugu ulazi s veseljem. Vjerujte svome psu. Pas nagonski osjeća kakva je tko osoba, je li prijateljski i blagonaklono raspoložen prema njemu. Njega ne mogu zavarati lijepe riječi, namješteni osmjesi i sitni pokloni.
 
 
U BILO KOJE DOBA DANA !
 
 
  • Dobar veterinar će uvijek naglasiti da vam je na raspolaganju u bilo koje doba dana, a ne samo u toku radnog vremena. Postoje mnogi slučajevi da bolesnom psa u toku noći nitko nije htio pomoći, što je nažalost završilo uginućem psa. Treba naglasiti da medijska eksponiranost, učestalo pojavljivanje nekog veterinara na televiziji ili u novinama, nisu i ne mogu biti dokaz da je on i dobar veterinar. Nažalost, i autor ovog teksta poznaje nekoliko takvih. Cijena usluge je također vrlo važna pri odabiru veterinara jer uvijek postoji mogućnost kroničnih i teških bolesti. Ukoliko do takvih bolesti dođe, obavezno posjetite i druge veterinare, pa tek na osnovu više mišljenja odlučite o nastavku liječenja. Nažalost, kvaliteta veterinarskih usluga u našoj zemlji ponekad nije na visokoj tehnološkoj i znanstvenoj razini, te mnogi nadu u spas svog ljubimca traže u susjednoj nam Sloveniji.
  
  
 

Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
 Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
 
 
 
 

 

 

Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

 

 

 

 

 

Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

 

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present