KOME DOPUSTITI DA LIJEČI VAŠEG PSA?

ĆIJE SAVJETE NE TREBA SLUŠATI ?

MOŽE LI SVATKO SAM DRESIRATI PSA?

KOME DOPUSTITI DA DRESIRA VAŠEG PSA?

PRIĆE O POSLJEDICAMA

ODGOVORNOST UZGAJIVAČA

OPASNOST ZVANA KRPELJ

STRAH OD PUCNJA

KAKO RAZUMJETI SVOGA PSA ?

KOLIKO PUTA DNEVNO TREBA HRANITI PSA ?

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

KORISNI SAVJETI

 
 

MOŽE LI SVATKO SAM DRESIRATI SVOG PSA?
 
 
 • Ova tema nametnula se sama od sebe, jer o njoj su se vodile velike rasprave prilikom pojave web stranica koje se nalaze na adresi http://www.geocities.com/cdopsima i ukoliko je i ostalo kakvih nejasnoća, vrijeme je da ih otklonimo.
   Pas koji svakodnevno ide sam u kupovinu dokaz je istinitih tvrdnji njegovog vlasnika.
   
   
   
  NEDVODMISLENO DA !
   
   
  • Znači, odgovor na gore navedeno pitanje je nedvosmislen, da, naravno, svatko bi morao i trebao svog psa dresirati sam. Prvo treba pojasniti da pas nipošto nije robot ili mehanička igračka, nego osjećajno, živo biće. Dresuru pas nikako ne smije shvatiti kao nešto nametnuto i ne odveć mu drago, nego ju mora doživjeti kao jednu vrstu igre i druženja koja omogućuje bolje razumijevanje i veću privrženost između vlasnika i psa.
   
   
  ŠTO JE DRESURA ?
   
   
  • Naravno, ako s vašim psom radi netko drugi, pas će slušati njega, a ne vas. Nikako ne treba s uma smetnuti i mogućnost da je dreser bio grub i do poslušnosti došao na razne okrutne načine, pa pas sve to shvaća kao kaznu. Takav, izmaltretiran pas, u pravilu znači mnoštvo neprilika, jer nikad ne možete biti sigurni u njegove reakcije. Kod psa kojeg ste sami dresirali takvih ekscesa nema, jer opet ponavljam, dresura je samo jedna vrstu igre i druženja koja omogućuje bolje razumijevanje i veću privrženost između vlasnika i psa.
   
   
  IPAK TO MORATE SAMI !
   
   
  • Apsolutno je svejedno koju vrstu dresure radite s svojim psom, da li to radite po nečijim uputstvima ili primjenjujete pročitano iz knjige ili CD-a, radite li sami ili pod nadzorom instruktora, no, najvažnije je, da svatko svog psa može i mora dresirati sam.
    
    
   

  Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
   Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
   
   
   
   

   

   

  Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

   

   

   

   

   

  Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

  Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

   

  Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present