ODGOJ ŠTENETA

ŠTO JE TO ODGOJ ?

PAS NIJE SAMO VESELJE?

SMIJU LI SE PSI MALTRETIRATI ?

POMOĆ, ISPADAJU MU ZUBI !

POMOĆ, ŠTENE GRIZE NAMJEŠTAJ

POMOĆ !! GRIZE I PAPUČE!

SOCIJALIZACIJA ŠTENETA

SVAKI PAS JE DRUŠTVENO BIĆE

ŠTO DA RADIM KAD ME NE SLUŠA

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

ODGOJ ŠTENETA

 
 

ŠTO JE TO ODGOJ?
 
 
 • Odgoj je vrlo važna faza u životu vašeg šteneta. On počinje istog dana kad je štene odvojeno od majke i dovedeno u novi dom.
   
   
   
  ŠTO MORA NAUĆITI ?
   
   
  • Pravilnim odgojem vi svog psa postepeno privikavate na život u novom okruženju i pokazujete mu pravila kojih se treba pridržavati, da bi i sebi i vama život učinio lagodnijim. Kako i gdje vršiti nuždu, kako se ponašati u stanu, kako u automobilu kako na otvorenom, da li je lajanje dozvoljeno, da li se smije zubima uništavati namještaj, da li se smiju uništavati igračke, koliko se jako smije ugristi vlasnika, da li pas smije skakati na ljude, da li je psu mjesto na krevetu i da li pas smije pojesti baš svaki komadić hrane na koji naiđe, samo su neke od stvari koje pas u fazi odgoja mora naučiti.
   
   
  PRAVEDNOST I DOSLJEDNOST
   
   
  • Ovdje je vrlo važno naglasiti prvo i osnovno pravilo kojeg se svaki vlasnik psa mora pridržavati, a to je pravednost i dosljednost. Nikad, ali doslovno nikad ne smijete psu braniti nešto što ste mu ranije dopustili ili obrnuto. Takvim pristupom psa činite nesigurnim i on jednostavno ne može shvatiti u čemu je pogriješio. Pravednost i dosljednost jedini su način da vas pas prihvati kao autoritet i osobu koju se mora slušati
  • Jedino oružje koje vlasnik u odgoju svog psa smije i može upotrijebiti su ljubav, blagonaklonost, strpljivost, pravednost i dosljednost.
   
   
  ŠTENE MORA ZNATI !
   
   
  • Štene mora biti svjesno vaših osjećaja. Ukoliko je nešto loše učinilo, vi mu morate dati do znanja da ste ljuti na njega i da je kazna odraz vaše ljutnje i obrnuto, ukoliko štene učini dobru stvar, vaše veselje mora biti jasno vidljivo. Pomazite ga, nagradite i poigrajte se s njim.
   
   
  NE GUBITE SAMOKONTROLU !
   
   
  • Nikad ne smijete dopustiti sebi da pred štenetom izgubite samokontrolu i da ga kaznite za stvar koju nije učinio. Kazna mora biti pravovremena, jer ukoliko psa kaznite već s nekoliko minuta zakašnjenja, pas bi mogao kaznu povezati s nečim drugim, što bi također moglo doprinijeti njegovoj nesigurnosti.
    
    
   

  Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
   Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
   
   
   
   

   

   

  Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

   

   

   

   

   

  Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

  Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

   

  Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present