ODGOJ ŠTENETA

ŠTO JE TO ODGOJ ?

PAS NIJE SAMO VESELJE?

SMIJU LI SE PSI MALTRETIRATI ?

POMOĆ, ISPADAJU MU ZUBI !

POMOĆ, ŠTENE GRIZE NAMJEŠTAJ

POMOĆ !! GRIZE I PAPUČE!

SOCIJALIZACIJA ŠTENETA

SVAKI PAS JE DRUŠTVENO BIĆE

ŠTO DA RADIM KAD ME NE SLUŠA

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

ODGOJ ŠTENETA

 
 

SMIJU LI SE PSI MALTRETIRATI?
 
 
 • Nikad, doslovno nikad ne smijete ni maltretirati, ni udarati, ni vašeg, ni bilo čijeg psa. Takvi postupci samo su dokaz nečijeg neznanja i nepoznavanja karaktera psa.
   
   
   
  BOŽJA KAZNA
   
   
  • Pas kojeg odgoji vlasnik sklon takvim metodama, istina, može postati poslušan, no njegova poslušnost odraz je straha, a ne želje da ugodi vlasniku. Odnos između psa i takvog vlasnika postaje jednostran jer pas se svog mučitelja boji, no ne poštuje ga i ne pokazuje znakove kojima normalno odgojen pas komunicira s vlasnikom. Takav pas svom vlasniku nikad neće postati prijatelj jer on to ni ne zaslužuje. Negativnih primjera odgoja ili dresure udarcima ima zaista mnogo i nemoguće ih je nabrojati, a takvi postupci mogu dovesti do toga da pas postane odsutan, bezvoljan, apatičan i agresivan. Često se događa da pas napadne i ugrize sadistički raspoloženu osobu, no to nije dokaz agresivnosti psa, nego božje kazne koja je sustigla čovjeka koji na taj način pokuša kazniti životinju.
   
   
  INTELIGENTNIJI OD ONOG TKO IH MALTRETIRA
   
   
  • Pas je vrlo inteligentno i razumno biće, a komunikacija s njim laka je i jednostavna. Pas će shvatiti što vlasnik želi bez obzira da li mu to pokaže pokretom ili glasom. Mnogi vlasnici pasa spremni su ustvrditi da im njihovi ljubimci čitaju misli. I zaista, pas instinktivno može osjetiti misli svog vlasnika Ipak, da bi jednom i vi doživjeli takve stvari, odnos koji trebate stvoriti s psom mora biti blizak, prijateljski i pun razumijevanja.
   
   
  NAŽALOST NEKI UŽIVAJU U TOME
   
   
  • Autor ovog teksta u svojim svakodnevnim šetnjama s psom vidio je svakakvih primjera maltretiranja, udaranja i sadističkih izljeva mržnje prema psima. U jednom zagrebačkom parku još se prepričava događaj od prije nekoliko godina kad je vlasnik svog psa, iznerviran sitnim neposluhom, objesio o stablo i otišao. Psa su sutra ujutro pronašli mrtvog.
  • Ni hrvatski web nije pošteđen takvih individua.Nedavno sam na Hi-netovom portalu pročitao pismo u kojem vlasnica šnaucera od 3 mjeseca traži savjet u vezi njegove nemirne naravi. Odgovori i savjeti kojim su je obasuli sa svih strana bili su :" Batina je izašla iz raja, treba ubiti boga u njemu, šnauceri su glupi i tvrdoglavi, kupite zlatnog retrivera, tornjaci su pametni psi ".
   
   
  IONAKO NEĆE SHVATITI !
   
   
  • I za kraj, ukoliko se ikad nađete u situaciji da vam netko "pametan" da savjet da psa treba odgajati i dresirati grubošću i nasiljem ili vam kaže da je njegov pas inteligentniji od vašeg, slobodno mu recite da je idiot, on ionako neće shvatiti što ste time htjeli reći.
    
    
   

  Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
   Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
   
   
   
   

   

   

  Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

   

   

   

   

   

  Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

  Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

   

  Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present