ODGOJ ŠTENETA

ŠTO JE TO ODGOJ ?

PAS NIJE SAMO VESELJE?

SMIJU LI SE PSI MALTRETIRATI ?

POMOĆ, ISPADAJU MU ZUBI !

POMOĆ, ŠTENE GRIZE NAMJEŠTAJ

POMOĆ !! GRIZE I PAPUČE!

SOCIJALIZACIJA ŠTENETA

SVAKI PAS JE DRUŠTVENO BIĆE

ŠTO DA RADIM KAD ME NE SLUŠA

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

ODGOJ ŠTENETA

 
 

PAS NIJE SAMO VESELJE
 
 
 • O ovom ste sigurno već razmišljali no s obzirom na značaj teme dopustit ću sebi da vas još jednom podsjetim. Pas nije samo veselje, on je i obaveza.
   
   
   
  NEMOJTE NI POMISLITI
   
   
  • Kupnjom ili udomljavanjem psa sebi ste omogućili uživanje u neograničenoj količini veselja, ljubavi, iskrenosti, i svega dobrog što pas može pružiti, no istovremeno preuzeli ste i obavezu da se o njemu brinete, i da mu pružite sve najbolje što čovjek psu može pružiti.
  • Nemojte ni pomisliti da je psu dovoljno 5 minuta dnevne šetnje, najskuplja pseća hrana, liječenje kod elitnog veterinara i slučajno tapšanje po glavi u prolazu. Drugu krajnost držanje psa u nehumanim uvjetima i maltretiranje jadne životinje neću ni spominjati, jer uvjeren sam da takvi vlasnici pasa samo slučajno mogu zalutati na ove naše stranice.
   
   
  PAS JE DRUŠTVENO BIĆE
   
   
  • Nijednog psa takvi postupci ne mogu učiniti sretnim, bez obzira što vi mislili o tome. Pas je društveno biće, i što više vremena provedete s njim, on će vam biti privrženiji, odaniji i draži. Njegova blizina činit će vas veselijim, a vaša blizina njemu će omogućiti da izraste u veselu, smirenu, i pouzdanu osobu.
  • Pokušajte psu posvetiti dovoljno vremena i on će vam svojim odnosom i privrženošću sve to vrlo brzo višestruko vratiti. Vaš odnos prema psu, način na koji s njim komunicirate, ljubav koju mu iskazujete, kao i vaša nepopustljivost, te pravednost i dosljednost, bit će daleko važniji u odgoju i formiranju psa kao ličnosti, nego stvari koje smo u na početku teksta spomenuli.
   
   
  SAMO NEKE OD DUŽNOSTI VLASNIKA PSA
   
   
  • No vrijeme koje provodite sa psom nije jedini ustupak na koji ste se uzevši psa obavezali. Psu treba omogućiti da se socijalizira u društvu drugih pasa, treba ga naučiti sve što bi jedan normalno odgojen pas trebao znati, treba ga redovito izvoditi u šetnju, hraniti ga i uvijek paziti na činjenicu da mora imati dovoljno svježe i hladne vode. Desit će se da vas pas probudi usred noći i da vam pokaže da mora van, u slučaju bolesti treba ga voditi veterinaru, obaviti s njim redovita cijepljenja, treba razmisliti kamo s psom kad ste na putovanju ili na odmoru. Nerijetko ćete zbog psa morati otrpjeti uvrede i dobacivanja primitivnih osoba. Sve ovo što sam nabrojao samo su neke od dužnosti koje ima svaki vlasnik psa, no nemojte se preplašiti, sve ovo u usporedbi s onim što dobro odgojen pas može svom vlasniku pružiti samo su sitnice.
   
   
  BUDITE ČOVJEK DA BI ON VAMA MOGAO BITI PAS
   
   
  • Veselje, odanost i privrženost koju ispravno odgojen pas može pružiti svom vlasniku teško je opisati, a neka istraživanja provedena u ime američkog udruženju psihijatara pokazuju da od svih financijskih, društvenih, interesnih i inih skupina najmanje posjeta psihijatru broji jedna, za američke uvjete poprilično marginalna skupina ljudi, vlasnici pasa. "Svatko od njih kod kuće ima svog vlastitog psihijatra" objasnio je predsjednik dotičnog udruženja.
  • I stoga uvijek i u svakoj situaciji nastojite svom psu biti čovjek da bi on mogao vama biti pas.
    
    
   

  Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
   Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
   
   
   
   

   

   

  Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

   

   

   

   

   

  Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

  Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

   

  Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present