Ne možete sami - treba vam dresura psa

Svi mi znamo da se mnogi ljudi ponekad nađu u situaciji da nikako ne uspijevaju sami odgojiti ili dresirati psa. Upravo iz tog razloga odlučili smo vam ponuditi i tu uslugu.

Više o nama govori vam portal Psi za neznalice i tri multimedijska CD-a.

Tijekom postojanja portala pomogli smo već mnogima. 

Vodila sam ga u čak sedam škola za dresuru pasa

Možda najzanimljivija priča o tome slučaj je kad je jedna vlasnica pasa svratila do nas da kupi CD-e.

Upoznavši me ozbiljno se potužila. Ja već godinama ratujem s njim. Vodila sam ga u čak sedam škola za dresuru pasa. Skupo sam sve to platila, no nitko od njih nije uspio postići ni najosnovije: Da ne napada druge pse, da ne skače na ljude, da u tijeku šetnje hoda uz nogu.

Saslušavši probleme koji je muče predložio sam joj da me nazove i da se dogovorimo za šetnju s psima. Onako usput sam joj rekao da svi ti problemi i nisu ništa strašno, te da sam siguran da će njen pas već nakon 15 –ak minuta hodati uz moju nogu i da mu sasvim sigurno neće ni pasti na pamet da napada ljude i pse.

U nevjerici me pogledala i rekla nemojte se ljutiti Nenade, no ja vam ne vjerujem.

Oni u školama su s njim radili mjesecima i nitko nije ništa postigao. Nemoguće je da vi sve ono što oni nisu mogli mjesecima vi uradite za samo 15 minuta.

Ipak nekoliko dana kasnije nazvala me na telefon i rekla da bi došla s psom u šetnju. 

Pravilan odgoj i dresura psa - još jedna od osnovnih dužnosti vlasnika   

To popodne već smo se šetali na nasipu, a njen pas je već desetak minuta poslušno hodao uz moju nogu. Tijekom cijele šetnje nije napao nijednog čovjeka i nijednog psa.

I naravno da se njegova vlasnica svemu tome nije mogla načuditi.

No ja sam se kasnije ipak upitao: Što su s tim psom radili ti iskusni i vrlo skupi dreseri pasa kad ga nitko od njih mjesecima nije uspio naučiti ni dvije tri najosnovnije naredbe.

Sve to potaklo me i da se nastavim i dalje baviti time.

Kontaktirajte nas

Svi oni koji su zainteresirani za takav način socijalizacije ili dresure pasa mogu se javiti na:

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40,

E-mail adresa: nenad.grbac@gmail.com    

Što je to dresura?  

Vrlo je važno napomenuti da svaki pas posjeduje svoju osobnost, a vlasnik bi trebao znati tu osobnost usmjeriti u pozitivnom pravcu.

Da bi to postigli i pomogli da mladi pas izraste u pozitivnu, staloženu i samouvjerenu osobu, pomoći će nam i rad sa psom ili dresura.

Pas nije robot

Kako će tko rad sa psima nazvati, apsolutno je svejedno, neki to zovu školovanje, neki obuka, a mi smo se ipak odlučili za naziv dresura.

Za početak takvog rada sa psima, najvažnije je da onaj tko radi sa psom, shvati nekoliko osnovnih činjenica. Prva i najvažnija je da pas nipošto nije robot, već vrlo inteligentno, živo biće.

Od psa treba očekivati poslušnost, no treba mu dozvoliti da ima vlastiti sud, vlastitu volju i pravo na razmišljanje. Nije vrhunac dresure besprijekorno ponavljanje naučenog, nego sposobnost da naučeno primjenjuje u svakodnevnim situacijama.

Tko je odgovoran za uspjeh ili neuspjeh dresure psa?  

Onaj tko radi sa psom mora se znati prilagoditi psu.

Na koji način motivirati psa, na koji način privući njegovu pažnju i na koji način mu pravilno pokazati što želite od njega, odgovor je na koji ne postoji univerzalni recept, jer svaki je pas jedinka za sebe.

Provodite što više vremena sa psom, šetnja, igra, druženje pomoći će vam da upoznate psa i psu da upozna vas.

Dopustite sebi da učite od psa, promatrajte njegovo ponašanje, pokrete, otkrijte njegove strahove i stvari koje ga uzbuđuju.

Što je to dresura ?     

I za kraj, da odgovorimo na pitanje što je to dresura.

Vrlo jednostavno, dresura je jedna vrsta igre i druženja koja omogućuje bolje razumijevanje i veću privrženost između vlasnika i psa.

Svima koji ne žive u Zagrebu...    

Svima onim koji ne žive u Zagrebu ili misle da mogu i sami socijalizirati odgojiti i dresirati psa (što je u biti i najbolja varijanta jer će pas uvijek najbolje slušati onoga tko je radio s njim), preporučujemo multimedijski CD-e «Pas više od najboljeg prijatelja»

CD je vrlo jednostavan i prilagođen upravo početnicima, a na njemu se nalaze svi podaci koje bi po mom mišljenju svi vlasnici pasa trebali znati.

Na CD-u se nalazi i poglavlje «Mala škola dresure», u kojem ćete moći pomoću slika, teksta i video zapisa moći vidjeti i naučiti kako svog psa naučiti onom što nazivamo osnovne naredbe poslušnosti odnosno onom što bi u današnje vrijeme svaki pas morao i trebao znati  

Više o multimedijskim CD-ima   

Više o multimedijskom CD-u «Pas više od najboljeg prijatelja» moći ćete saznati na sljedećim adresama: 

Multimedijski CD-e «Pas više od najboljeg prijatelja»

http://cd-o-psima.orgfree.com/   

Saznajte više o multimedijskom CD-u "Pas više od najboljeg prijatelja"

http://www.psi-za-neznalice.com/cdimp.htm 

Saznajte više o multimedijskom CD-u {"Psi za neznalice 2003/2004"}

http://www.psi-za-neznalice.com/cdimp 2.htm 

Saznajte više o multimedijskom CD-u {"Psi za neznalice 2004/2005"}

http://www.psi-za-neznalice.com/cdimp 3.htm 

Naručite bilo koji od naših multimedijskih CD-o psima

http://www.webshop.psi-za-neznalice.com/

Što biste još morali znati ?      

Od ostalih stvari koje treba napomenuti izdvojio bih ovo:

Radimo isključivo individualno s svakim psom. Što znači da rad u grupi ili s više pasa odjednom jednostavno ne dolazi u obzir. 

Takav rad s psima u pravilu ne donosi nikakve rezultate jer psi nisu koncentrirani na onog tko radi s njima već na moguće društvo u igri.

Nakon što pas nauči osnovne naredbe i savlada osnove poslušnosti vrijeme je i za dresuru vlasnika koji također radeći sa svojim psom po našim uputama mora naučiti kako da se ponaša prema svom psu.

U tijeku dresure i socijalizacije pasa ne primjenjujemo nasilje što znači da nam se oni koji bi htjeli da im psa dresiramo pomoću električne ogrlice ili drugih sličnih pomagala ne trebaju ni javljati.

Ne odobravamo ni ne primjenjujemo poticanje bilo kakve agresivnosti kod pasa. 

Svi psi s kojima smo radili danas su mirne, socijalizirane i apsolutno neagresivne jedinke.

------------------------------

Ne možete sami...  

Ukoliko se dobro sjećam na portalu sam napisao da dresuru svog psa nikako ne prepuštate nekom tko ni vlastitog psa nije uspio ništa naučiti.   

Da bih vam dokazao da sa mnom to nije slučaj ovdje ću vam priložiti nekoliko linkova na video zapise na kojim možete vidjeti mene i moje pse:

Svi oni koji su kupili ili vidjeli naše CD-e sasvim sigurno znaju tko je ona. No, za one koji je još nisu upoznali pripremili smo nekoliko kratkih filmova.

Te filmove možete pogledati ukoliko svojim miše kliknete na sljedeći link:

http://www.psi-za-neznalice.com/malena/

Nadam se da će vam se svidjeti...--------------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora. Prethodni post     
     Sljedeći post
     Blog

Zid

Nema komentara
Morate se prijaviti na komentar