Pisma čitatelja – Koje je pasmine moj pas?
Pitanje:

 

-------------------------------

 

Poštovani,


Koja je ovo vrsta psa? Udomila sam ga iz azila kada je imao 2 mjeseca sada ima 4 godine 

i izrasta je u prekrasnog psa. Veterinari su rekli da je Njemački špic i hrvatski ovčar

 

Zahvaljujem, Maja

 

 

Odgovor:

 

 ---------------------------

 

Poštovanje,

Zaista je teško procijeniti koje su pasmine prisutne u vašem psu.

Na takva pitanja teško mogu odgovoriti čak i kinološki suci, jer ni oni ne znaju što je sve priroda ili genetika sposobna stvoriti.

To bi mogli biti i Hrvatski ovčar i Njemački špic (iako je to mala vjerojatnost jer je tu riječ o vrlo malom psu), no i crni Njemački ovčar ili čak i crni belgijski ovčar i neki pas miješane pasmine. Postoji vjerojatnost da su mu i oba roditelja mješanci nekih od nabrojenih pasmina, te da je on od njih pokupio pojedine karakteristike svake pasmine koja je u njima prisutna.

Uglavnom što god da je vaš pas je ne samo jedinstven, nego kako se na slikama može vidjeti i vrlo lijep pripadnik psećeg roda.

Ono što je i vama i njemu najvažnije je da će najvjerojatnije baš zbog tog miješanja pasmina biti zdrav pas i da neće patiti, ni od jedne od nasljednih bolesti od kojih danas vrlo često pate rasni psi.

Sve u svemu moj zaključak je da je bolje ne opterećivati se njegovim porijeklom, nego jednostavno uživati u suživotu s njim i odgajati ga da bude dobar primjeren i veseo pas.

Toliko zasad,

Srdačan pozdrav,

Nenad

 

------------------------

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.Prethodni post     
     Sljedeći post
     Blog

Zid

Nema komentara
Morate se prijaviti na komentar