Pisma čitatelja – Imamo problema s našim psomPitanje:


-------------------------------

 

Poštovani g. Nenade,

 

imamo problema s našim psom. Naime imamo bull teriera Khana starog 1 g i 2 mj. Problemi su sa slušanjem, od klasične šetnje uz nogu do jedenja svega što mu se nađe pred nosom. Kada nam dođu gosti on obavezno želi biti za stolom i treba nam i do 5 puta da ga postavimo na njegovo mjesto i da tamo ostane. Jedino na što reagira je voda koja se nalazi u nekoj boci ili ona u boci na špricu. Kada mu pokažemo tu vodu ode na svoje mjesto.

 

Užasno je uporan i tvrdoglav što opisuje i nas pa mu se često i smijemo. U šetnji je katastrofalan, nikako uz nogu nego želi da on vodi. Obično su problem psi koji su u svojim dvorištima i kada ga osjete počinju lajati na što se on normalno odaziva. Iz tog razloga neće hodati uz nogu već vuče naprijed jer zna u kojoj ulici se nalazi koji pas.

 

Prilikom susretanja s drugim psom na cesti ima običaj igre. Za sad nije agresivan ( osim, ponavljam, u šetnji kada vidi da ga napadaju ) ali se bojimo da nebi postao. Socijaliziran je na ljude i na djecu. Inače živimo u Sv. Nedelji i kada ga vodimo u Zg u gužvu savršen je s ljudima i s drugim psima.

 

Ono što nas zanima je dresura, konkretno nas zanima i cijena istog?. Ukoliko biste nam mogli dati takve informacije bili bismo Vam zahvalni?!


Srdačan pozdrav,

 

Kristina

 

 

 

Odgovor:

 

 ---------------------------

 

Poštovanje,

Očito je da ste previše popustljivi prema njemu. Znači dresura je potrebnija vama nego njemu.

Dobro je to da mu se ne sviđa voda. Trik koji bi trebali koristiti je da vodu stavite u špricu i svaki put kad vas ne posluša pošpricate ga po njušci. Naravno da mu se neće dopasti ali moglo bi ga disciplinirati ili udaljiti od stola.

S druge strane dobro je znati da se pas hrani tek kad mi ljudi završimo s jelom, na taj način postižemo to da on više nema potrebe sudjelovati u našem obroku nego strpljivo čeka da završimo.

Uglavnom sve to nisu neke velike greške, no pas posebno stoga jer je muški i pasmine bull terijer mora biti pod kontrolom.

Naime dovoljno je da ga negdje u šetnji napadne neki drugi pas pa da mu se to zamjeri i da onda iz predostrožnosti on počne napadati druge pse.

Sve to možemo izbjeći jedino tako da pas bude pod kontrolom i da bude poslušan i stoga je moj savjet da počnete raditi s njime i da uz malo truda imate psa koji će vas i slušati i poštivati.

Dresura koju ja radim nije klasična. Naime u gradu Zagrebu ima jako puno pasa koji su prošli kojekakve škole ili vrtiće za dresuru i ne slušaju apsolutno ništa.

Takve pase ja u tijeku jedne ili više šetnji mogu dovesti u red i savjetovati vlasnika kako da dalje postupa i radi sa svojim psom.

Naime svrha svake dresure je da on sluša vas. Mene će slušati već 5 minuta nakon što me prvi put vidi.

Ako želite možemo se dogovoriti za jednu šetnju po Jarunu tijekom vikenda i tad vam mogu vidjeti psa, procijeniti ga i reći što i kako trebate raditi s njime.

Toliko zasad,

Srdačan pozdrav,

Nenad

 

------------------------

     Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.


 

 


Prethodni post     
     Sljedeći post
     Blog

Zid

Nema komentara
Morate se prijaviti na komentar