Pisma čitatelja – Tražila sam psa sa papirima, a dostavljeno mi je štene sa putovnicom


Pitanje:

 

-------------------------------


Poštovani gospodine Nenad, molim Vas ako mi možete pomoći da stupim u kontakt sa gospođom Teom čije pismo ste objavili pod nazivom "Imate li kakve informacije o Ninoslavu Ćiriću?"

 

Gospođa izgleda sa dotičnim ima sličan problem kao ja, a pošto ću podnijeti kaznenu prijavu tražim dodatne dokaze da se radi o prevarantu koji to radi već duže vrijeme.

 

Naime, ja sam u uzgajivačnici BOSTON BRILLIANT (vlasnik Ninoslav Ćirić) tražila štene njemačkog patuljastog špica (tzv. pomeranac).

 

Tražila sam psa sa papirima jer znam da je to jedini dokaz čistokrvnosti psa, a dostavljeno mi je do Zadra štene samo sa putovnicom. Već tad mi je bilo sve sumnjivo, ali moje dijete je zagrlilo tog psića i nisam imala srca u tom trenutku odustati

 

Štene je prema opisu trebalo kod dostave biti staro oko 3 mjeseca, a kad sam obratila pažnju na datum u putovnici bila je stara točno 2 mjeseca, i pod pasmina piše Pomeranski špic. Tad je izgledala je kao pomeranac (mala pahuljica).

 

Sad imamo štene staro 5 mjeseci koje je dostiglo visinu 27cm, težinu 2.5kg, ima duge tanke noge, lisičastu glavu sa dugom njuškom i dosta kratku dlaku. Ne mogu sa sigurnošću reći da li se radi o malom, srednjem špicu ili čak mješancu jer ni neznam koliko će još rasti (mali špic ide do 29cm, patuljasti do 22cm što definitivno nije).

 

O zdravstvenim problemima da ne govorim (stigla sa proljevom, neprestano češanje, previše miran psić za tu pasminu,...)

 

Na krivi put me navelo lažno predstavljanje, u oglašavanju priložena registracija uzgajivačnice u HKS. Bila sam uvjerena da legalno kupujem psa obzirom da se radi o registriranoj uzgajivačnici i plaćenom iznosu od 11000kn, ali sad znam da sam to sve trebala provjeriti prije kupnje u HKS-u.

 

Kontaktirala sam HKS mailom kad sam shvatila da se radi o prevari, odgovorili su mi da je gospodin trajno isključen odlukom stegovnog suda u 9. mjesec 2016 i da mi ne mogu pomoći. Obzirom da imam pisane dokaze što sam tražila i uplatila, prijaviti ću ga za prevaru i lažno predstavljanje.

 

Naravno mi našeg psića volimo takvog kakav je, i nećemo žaliti što je imamo. Zamislite, velikodušno je ponudio da vratimo psa za naš novac kad smo se zaprijetili prijavom sa dokazima. 

 

Njega treba kazniti i tražiti povrat preplaćenog novca.

 

Unaprijed se zahvaljujem,

 

BarbaraOdgovor:

 

 ---------------------------


Poštovanje,

 

Žao mi je što ste prevareni, no s druge strane treba pokucati u drvo jer je pas živ zdrav i jer ima vlasnike koji ga vole i brinu se o njemu.

 

O postupku Ninoslava Čirića prema vama i načinu na koji vas je prevario ne treba puno pričati. Očito je da on na takav način posluje. Njegovu sklonost prevari očito su uočili i u HKS-u (Hrvatslom kinološkom savezu) čim su ga isključili. Ili je možda u HKS stiglo previše pritužbi na njegov ponašanje i način poslovanja.

 

Samom tužbom nećete postići puno jer nažalost živimo u državi u kojoj su lopovluk i prevare gotovo legalizirani. Ne znam zašto no teško mi je povjerovati da će država koja nije kaznila Sanadera, Vidoševića, Kutlu, Tudorića, Bandića i Mamića kazniti nekakvog Ninoslava Ćirića, zato jer je prodao štene bez rodovnice ili štene koje je uginulo isti dan kad ga je dostavio.

 

No, nemojte dopustiti da vas moj pesimizam razočara. Naime šverceri pasa su realna opasnost i država, odnosno društvo tu ne čini ništa da zaštiti svoje građane. Političari i veterinari o tome naravno ništa ne znaju i naravno ne žele znati. Posebno dok sastavljaju kojekakve nacrte takozvanog "Zakona o zaštiti životinja", koji zapravo ni ne štiti životinje, nego legalizira daljnju pljačku i nasilje, koje se nad životinjama čini.

 

Što se tiče izgleda šteneta nemojte se s time opterećivati. Kakav god da je vaš je i vama kao naravno svakom vlasniku psa najljepši na svijetu. 

 

"11 000 kuna za psa". To zbilja nije mali novac! Za taj novac vjerojatno ste vani mogli kupiti potomka svjetskog šampiona iz vrhunskog legla. Očito je da prije kupovine niste kontaktirali nikoga tko se bavi i razumije u pse. I još gore za 11 000 kuna dobiješ psa s putovnicom umjesto rodovnice.

 

Ne znam zašto, no ne čudi me to da ste malo ljuti.

 

Ideja da Ninoslava tužite za prevaru i lažno predstavljanje uopće mi se ne čini loša.

 

Drago mi je i da ste shvatili da jadni psić u ovoj prići nije ništa kriv i da ste ju odlučili zadržati. Bila ona pomeranski špic ili ne, imala ona 10 ili više centimetara više nego što bi trebalo, ona je samo vaš pas i dosad ste je siguran sam već svi zavoljeli.

 

 Teina E-mail adresa je: (E-mail adresu nećemo javno objavljivati zbog zaštite privatnosti)

 

Slobodno joj napišite da sam vam ja dao njenu adresu i da mislim da ćete vas dvije imati o čemu razgovarati.

 

I naravno javite mi ako bude bilo kakve promjene i ako vaša tužba bude uvažena. Volio bih na portalu objaviti članak pod naslovom "Napokon je neki švercer pasa kažnjen zbog prevare".

 

Toliko zasad,

 

Srdačan pozdrav

 

Nenad

 

 

 

------------------------

     Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present


     Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.