Info Grupe

Intervjui s osobama koje vole pse i bave se njima

Ovdje ćemo vam predstaviti neke od osoba koje vole pse i bave se njima. Popis intervjuranih osoba kretati će se od običnih ljubitelja pasa, pa sve do osoba koje se psima bave putem kinologije (uzgajivači, kinološki suci i djelatnici)
· · Prijavi

Korisnici

Novosti

  • Stavka ne postoji

Zid

Morate se prijaviti na komentar
Admin Feb 5 '18
INTERVJU - MIRSAD KAFEDŽIĆ - Čovjek koji je nesebično pomagao napuštenim životinjama

Upravo ovih dana navršava se godišnjica smrti Mirsada Kafedžića čovjeka kojeg mnogi pamte po tome što se sam i gotovo bez ičije pomoći nesebično brinuo o napuštenim životinjama, pa smo u znak sjećanja odlučili ponovno objaviti naš intervju s na Mirsadom.

Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/38
Admin Aug 6 '12
Intervju - Branko Vidović, uzgajivač pasa pasmine schnauzer i predsjednik Kinološkog društva Osijek

""Oblik i narav su kod šnaucera u jednoj rijetkoj harmoniji, jer to što on jeste i što može pokazuje i svojom vanjštinom. Grubi vanjski omotač jasno ukazuje na njegovu otpornost, snažna građa utjelovljuje njegovu oštrinu, lijepa glava odaje inteligenciju a oči su ogledalo njegove velike pseće duše.

Njegova mirna opuštenost ne znači ravnodušnost, njegov temperament nije nervozno pretjerivanje, njegova vjernost nije ropska podređenost, a njegova oštrina nije slijepa jurnjava.

On nije ni dotjerana salonska ljepota ali ni nabacana hrpe mišića, on nije ni razmažena modna lutka a ni krvoločna zvijer - ali jedno on sigurno jeste : Pas u kojeg će te se sasvim sigurno zaljubiti"

Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/25
Admin Jul 21 '12
Intervju - Damir Skok - predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza

Rođen sam u Zagrebu prije 32 godine, ali od najranijeg djetinjstva živim u Samoboru. Doktor sam veterinarske medicine. U mojoj obitelji psi su kao ljubimci oduvijek bili prisutni, ali s uzgojem i izlaganjem pasa počeo sam se baviti s 12 godina. Uzgajao sam i posjedovao slijedeće pse; patuljasti pinč, ruski hrt, koker španijel, brak jazavčar, njemačka doga, njemački lovni terijer, posavski gonič, istarski gonič, zlatni retriver i epanjel breton. Kinološki sam sudac za rad i oblik pasa od 1993. godine.

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/16
Admin Jul 21 '12
Intervju - Nenad Razumić, uzgajivač pasa pasmine akita-inu

a prelasku iz 1996. na 1997. u naš život je nonšalantno ušetala bijela princeza, Tanita. Pasmina akita-inu za nas je tada bila potpuna nepoznanica. Punim imenom "Dacca of Snow Blizzard" bila je jedna od dvije kujice u prvom akita leglu u Hrvatskoj. Obitelj Vrbanc je njenu majku nabavila u prvom akita leglu u Sloveniji. U to vrijeme smo znali šta je to pedigree, ali kako se on i pod kojim uslovima izdaje, nismo pojma imali. Nikada prije nismo bili niti na izložbi pasa, znali smo da tako nešto postoji, ali da toga ima i "kod nas", pojma nismo imali. Punu godinu su nas nagovarali Tanitini uzgajivači, da dođemo na pseću izložbu. Onda je trebala još godina dana da prebolimo slabe početničke rezultate, da Tanita odraste potpuno (akite relativno kasno sazrijevaju) i da nama proradi inat (bez toga se nemože). Sve ostalo je legenda...

Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/15
Admin Jul 21 '12
Intervju - Atif Kujundžić, pisac i ljubitelj pasa

Psima se bavim cijeloga života. U nekoliko navrata i psi su se bavili mnome. Iz djetinjstva nosim ožiljke od zuba nekoliko ljutih pasa na listovima nogu.

Prvo sam prohodao u dvorištu porodične kuće u Gračanici, nakon što sam se pridigao iz pužućeg stava a držeći se za bogato krzno našega tornjaka. Šargo je pažljivo hodao dvorištem, dok sam nespretno trupkao uz njega. I plakao sam kad mi iz dječije šake izmakne njegovo krzno, pa padnem na tlo. A Šargo se zaustavi i sačeka da se ponovo uspentram i uspravim. Tako su učila hodati i moja braća.

Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/14