Info Grupe

Bolesti pasa - Dužnost svakog vlasnika psa je da bude upućen u bolesti, koje napadaju pse

Dužnost svakog vlasnika psa je da bude upućen u bolesti, koje napadaju pse, da bi ih znao prepoznati i na vrijeme intervenirati. Velika većina tih bolesti nabrojena je u dijelu multimedijskog CD-a o psima, pod nazivom Doktor - Doktor no naravno, nabrajanje svih bolesti zauzelo bi više prostora nego što smo prilikom izrade CD-a mogli dopustiti.      


Sve te bolesti opisane su jednostavnim, svima razumljivim jezikom, jer bi svaki vlasnik psa trebao otprilike znati o kojoj bolesti se radi i zahtijeva li ta bolest veterinarsku intervenciju

· · Prijavi

Korisnici

Novosti

Zid

Morate se prijaviti na komentar
Admin Rujan 14 '12
Bolesti pasa - Panostitis

U mladih pasa većih pasmina, a osobito u njemačkih ovčara i njihovih mješanaca ponekad se javlja oboljenje cjevastih kostiju, u medicini poznato pod nazivom eozinofilni panostitis pasa. Postoji nekoliko teorija o nastanku ove bolesti, pa tako pojedini autori smatraju da je uzročnik virus, dok drugi smatraju da se radi o alergijskoj reakciji ili autoimunoj bolesti, no pravi uzrok ove bolesti je i dan danas nepoznat. Poznato je samo da od te bolesti obolijevaju uglavnom mladi psi koji intenzivno rastu...

Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/42
Admin Aug 27 '12
TABLICA UČESTALOSTI POJAVE DISPLAZIJE KUKOVA U POJEDINIH PASMINA

Redoviti posjetitelji našeg portala sigurno se sjećaju da smo o displaziji kukova već pisali.

Bio je to članak kojim smo na jednostavan način objasnili što je to displazija kukova, kako je otkriti, kako je spriječiti, kako prepoznati i kako se boriti protiv nje. Taj članak sad se nalazi se na CD-u {"Psi za neznalice 2003/2004"}, te ga svi koji posjeduju taj CD, mogu iznova pročitati i podsjetiti se te teme.

No ovom prilikom naša je namjera o displaziji kukova progovoriti na drugačiji način i upozoriti sve vlasnike pasa da se displazija ne događa samo pojedinim pasminama, već da je te bolest prisutna u gotovo svim pasminama i da bi svaki vlasnik psa, već prilikom odabira pasmine, morao znati koliko je ta pasmina sklona toj nasljednoj bolesti.

Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/34
Admin Jul 23 '12
Bolesti pasa - Uremija

Danas ćemo progovoriti o bolesti od koje nažalost najčešće stradaju naši kućni ljubimci. Riječ je o uremiji odnosno kliničkom stanju u kojem životinja nije u mogućnosti izlučiti toksične tvari iz organizma koje su nastale razgradnim procesima mijene tvari.

Ta bolest kod pasa se pojavljuje najčešće u starosti, a češće će se pojaviti kod pasa koji žive u stanu i svega ih se nekoliko puta izvodi vam nego kod pas koji žive na otvorenom. Jedan od najčešćih razloga obolijevanja uremije je upravo to što psi koje se ne izvodi van trpe odnosno zadržavaju tekućine pa pri tome svakodnevno trpe i bubrezi i cijeli urinalni trakt.

Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/19
Admin Jul 21 '12
Demodikoza - rijetka i opasna bolest kože psa

Ovom prilikom progovorit ćemo o jednoj od bolesti, koje nisu opisane na CD-u o psima. Ta kožna bolest je relativno rijetka, no vrlo opasna. Nedavno sam je imao priliku nakon dugo vremena vidjeti i slikati oboljelog psa, a to me potaknulo da progovorim o njoj.

Sjećam se da su, ne tako davno, psi oboljeli od demodikoze u pravilu bili eutanazirani. No, napretkom suvremene veterine i ta je bolest postala izlječiva.

Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/17