Prijatelj

Foto Albumi

Blog

Novosti

 • Admin Pisma čitatelja – Pomoć pri nabavi šteneta Parson Russel Terijera

  Poštovani g. Grbac, Dobio sam Vaš broj da se posavjetujem oko nabave šteneta. Mi silno želimo nabaviti Parson Russel Terijera i kako nema trenutno a ni u bližoj budućnosti ni jednog u hrvatskoj proguglali smo po EU i našli u Češkoj ( po razumnim cijenama od 250 – 400 eura ) nekoliko uzgajivačnica , pa ako ste upućeni bilo bi nam jako korisno da nam preporučite neku od dobrih : cernyfaun, libami, paleur..... Unaprijed zahvalan i pozdrav, Darko

  Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/140
  Oct 15 
 • Oct 7
 • Admin Predstavljamo vam pasminu - Belgijski ovčar

  "Belgijski ovčar je skladno proporcionalan, inteligentan, otporan, kvadratičan pas, naviknut na život pod vedrim nebom, građen da može odolijevati nepogodama godišnjih doba i atmosferskim promjenama tako čestim u klimi Belgije. Skladnošću svojih oblika, ponosnim držanjem glave, pas belgijski ovčar treba ostavljati utisak one elegantne čvrstine koja je postala osobinom selekcionarnih predstavnika radne pasmine."

  Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/11
  Oct 7 
 • Oct 5
 • Admin Pisma čitatelja – Imamo problema s našim psom

  Poštovani g. Nenade, imamo problema s našim psom. Naime imamo bull teriera Khana starog 1 g i 2 mj. Problemi su sa slušanjem, od klasične šetnje uz nogu do jedenja svega što mu se nađe pred nosom. Kada nam dođu gosti on obavezno želi biti za stolom i treba nam i do 5 puta da ga postavimo na njegovo mjesto i da tamo ostane. Užasno je uporan i tvrdoglav što opisuje i nas pa mu se često i smijemo. U šetnji je katastrofalan, nikako uz nogu nego želi da on vodi.

  Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/137
  Oct 5 
 • Rujan 23
 • Admin Pisma čitatelja – Imam psa Benija s kojim imamo strašno puno problema

  Beni je mješanac pekinezera i priznajem, strašno smo ga razmazili. Jako je neposlušan i zločest. On ima 2 i pol godine tek, a već je agresivan i bojimo ga se. Spava uvijek u kući jer kad ga ostavimo vani on laje cijelu noć pa nam se susjedi dolaze žaliti na buku. U šetnji, na velike pse skače i napada ih. Svu djecu mrzi i svako dijete koje prođe ili nam dođe u goste on pokuša ugristi i napada ih. Jednostavno više ne znamo što da radimo. Molim Vas za bilo kakav savjet koji bi mogao promijeniti njegovo ponašanje. Unaprijed hvala, Matea

  Više podataka o toj temi pročitati ćete na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/142
  Rujan 23 
 • Rujan 16
 • Admin Pisma čitatelja – Što da radimo s neodgovornim vlasnicima našeg šteneta?

  20.08.2018 naš susjed nas uporno moli i naziva i dosađuje kako bi on htio tu djevojčicu za sebe i svoju djevojku najprije smo ga odbili da bi nakon razgovora i razmišljanja odlučili da ćemo im je prodati pošto su se pokazali kao odgovorni ljudi. Ali nakon što su dobili malenu pokazali su svoje pravo lice...

  Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/175
  Rujan 16 
 • Rujan 9
 • Admin Pisma čitatelja – Imam nekoliko dilema i molila bih Vas Vaš savjet!

  Poštovani Nenade! Pratim Vaš portal o psima i oduševljavate me svojom stručnošću i istinskom ljubavlju za psima. Uistinu Vam hvala na tome! Imam nekoliko dilema i molila bih Vas Vaš savjet, ukoliko imate vremena. Naime, prije desetak godina imala sam muškog labradora i to je zaista bio najbolji pas kojeg čovjek može poželjeti. Sada sam u braku i imam dijete od 4 godine. Muž i ja smo definitivno odlučili nabaviti ponovo psa. Dvoumim se između zlatnog retrivera i labradora. Molim Vas Vaše mišljenje.

  Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/159
  Rujan 9 
 • Rujan 2
 • Admin Pisma čitatelja – Kojom "tehnikom" odgojiti psa koji baš ništa ne sluša?

  Od kada je došla kod nas u stan ona je radila šta je htela. Ja sam ranije imao bokser ženku i mogu vam reći da nisam imao nikakvih problema sa njenim odgojem. Dok je moja supruga imala Jack Rusela i takođe nije imala problema s odgojem. Tako da sam pokušao da primenim istu "taktiku" i sa ovim psom sto se odgoja tiće. Moja supruga se ne slaže s takvom "tehnikom" odgajanja nego misli da psu treba pričati, pa nije pas čovek da mu se priča. Molim vas da mi izađete u susret i date neki savet kako da je odgojimo kako treba da bi bila poslušna.

  Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/155
  Rujan 2 
 • Aug 26
 • Admin Pisma čitatelja – Kako spriječiti njegovo uzbuđenje prema drugim psima?

  Prvo bi Vam se htjela zahvaliti na Vašoj stranici iz koje možemo jako puno naučiti i primjenjivati na nađe pse.. Moje pitanje je kako da smanjim njegovo uzbuđenje prema drugim psima, one koje zna je dobar ali koje ne zna on bi odmah da trči do njih i njušsi. Ima 13 mjeseci i jako je poslušan, odgojen, kucni je ljubimac ,ne pravi štetu u kuci iako zna ostati i do 8 h dok ne dođem s posla..Ja znam da je on u pubertetu ali to mi je jedini problem s njime, nekada dobro prođe ali ako drugi zarezi ili zalaje na njega, on odmah reagira..sada ima 45kg ali kada bude imao veću kilažu za mene će biti problem da ga zadržim..

  Više o toj temi moći ćete pročitati na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/153
  Aug 26 
 • Aug 19
 • Admin Pisma čitatelja – Nikako ne uspijevam uspostaviti dominaciju nad njim

  Poštovani Nenade, imam problema sa svojim 18 mjesečnim mješancem zlatnog retrivera i terijera. Jako je zaigran i ima visoku razinu energije što pokušavamo iscrpiti dugim šetnjama ( minimalno dva puta dnevno po sat vremena, a nekad i više) te intenzivnim igranjem i bacanjem loptica i užeta također dva puta dnevno po pola sata. Osim toga, nikako ne uspijevam uspostaviti dominaciju nad njim (vođa čopora) koliko god se trudila. On kad je u svom "veselom" i "zaigranom elementu" (npr. Vidi loptu/pticu) ne mogu ga dobiti da me pogleda, a kamoli posluša.

  Više podataka o toj temi pročitati ćete na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/151
  Aug 19 
 • Aug 12
 • Admin Pisma čitatelja – Prije dva tjedan sam dobila štene staro 4,5 mj. mješanac pekinezera i terijera

  Ne znam da li sam pogriješila, ostavila sam si ova dva tri tjedna za međusobno upoznavanje i privikavanje, u stanu je pas predivan malo zalaje kad čuje lift i to je to, razigran je, sluša na dođi i sjedni, obroke uzima u redu, međutim, onaj tren kad izađemo iz lifta on laje sve dok ne dođemo do male livade gdje obavi nuždu, tada opet krene s lajanjem, međutim, pravi problem je njegova agresija prema drugim psima.

  Više o toj temi moći ćete vidjeti na sljedećem linku:

  http://psi-za-neznalice.com/oxwall/blogs/post/105
  Aug 12