UPOZNAJTE SVOG PSA?

ZAŠTO PSI LAJU?

ZAŠTO ZAVIJAJU? 

KAKO REAGIRATI NA NAPAD ?

ZAŠTO SAKRIVAJU KOSTI?

ZAŠTO GREBU PO ZEMLJI ?

KAKO PSI KOMUNICIRAJU ?

DA LI BI VAS VAŠ PAS OBRANIO

KAKO SE PONAŠA POKORAN PAS ?

ZAŠTO SU NEKI PSI TVRDOGLAVI ?

ZAŠTO NE MOGU SAZNATI VIŠE ?

 
 

UPOZNAJTE SVOGA PSA

 
 

KAKO REAGIRATI NA NAPAD?
 
 
 • Kako reagirati u slučaju da pas laje i sprema se na napad? Postoje različite teorije o tome kako izbjeći napad i istovremeno smiriti psa, odnosno pokazati mu da niste neprijateljski raspoloženi.
 • Jedna od lošijih je teorija da psa ni u kom slučaju ne smijete gledati u oči jer mu time dajete do znanja da niste spremni pokoriti se.
    
    
    
   PRAVILO JEDAN
    
    
   • Prvo pravilo bi bilo da treba uvijek paziti gdje ulazite i je li tamo neki prema vama neprijateljski raspoložen pas. Ukoliko ste ipak napravili propust i našli se u takvoj situaciji, prvo na što zaboravite je bijeg. Samim činom nedostojnog napuštanja položaja, vi ste psu dali dokaz o nepoštenim namjerama i on će se sigurno potruditi da vas dostojno isprati.
    
    
   OSTANITE MIRNI !
    
    
   • Jednostavno ostanite mirni, ne činite nagle pokrete i blagim, ali odlučnim glasom pokušajte psa uvjeriti da mu od vas ne prijeti opasnost. Možda će to uvjeravanje trajati duže, ali vidjet ćete da će pas odustati od napada i prići vam bliže. Tad mu laganim pokretom pružite ruku da vas onjuši i ako prođete i taj ispit, oprezno ga pokušajte pomaziti.
    
    
   SITAN BLJESAK ZJENICE
    
    
   • Psa u svakom slučaju treba gledati u oči da biste na vrijeme mogli reagirati, jer i sitan bljesak zjenice može vam mnogo toga otkriti.
     
     
    

   Sva prava i Copyright Š Nenad Grbac & Impero present
    Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.
    
    
    
    

    

    

   Imate problema s ponašanjem svoga psa ?

    

    

    

    

    

   Planirate kupnju psa, no ne znate apsolutno ništa o njima, kupili ste štene i ne znate odakle početi, niste zadovoljni ponašanjem svog psa, neposlušan je, radi stvari koje vi ne biste željeli da čini, loše se ponaša prema ljudima ili drugim psima, željeli biste ga što bolje odgojiti, izdresirati i pružiti mu što bolji i ljepši život!

   Multimedijski CD o psima "Pas više od najboljeg prijatelja" stvaran je da vam pomogne!

    

   Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present