Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Upoznajte svog psa!

Kako pas komunicira s okolinom, na koji način pokazuje svoje osjećaje, na koji način svoja iskustva želi pokazati čovjeku, kako on doživljava stresne, a kako vesele situacije, teme su kojim ćemo se ovdje pozabaviti.

Zašto me ne sluša ?

Treba naglasiti da svi problemi koje ljudi obično imaju s psima, počevši od neposlušnosti pa nadalje, počinju zato što vlasnik nije naučio promatrati ponašanje svog ljubimca i ponašati se u skladu s time.

Papuča lijeva, papuča desna

Jedan od meni dragih primjera takvog ponašanja, dogodio se u mom djetinjstvu. U neko vrijeme nakon ponoći, našeg susjeda probudio je lavež psa. Još snen, on je otvorio prozor i zapovjedio psu da prestane lajati. Pas je nastavio lajati i naravno, nakon toga susjed je odlučio otvoriti prozor i umiriti psa letećom papučom. Nakon desne papuče uslijedila je i lijeva, pa je pas prestao lajati. Kada je sutradan ujutro susjed izašao iz kuće, dočekalo ga je iznenađenje, njegovog automobila, kojeg je parkirao pred kućom, nije bilo. Naravno, krađa se dogodila u vrijeme dok je on pokušavao uvjeriti psa da njegovo lajanje nije poželjno u kasno doba noći.

Trebalo bi upamtiti !

Stoga dobro proučite ovo poglavlje, jer pas vam može reći ono što niste ni slutili.

 

 

 

———

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Odgovori